Tutustumiskäynnit

Ilmoittaudu tutustumiskäynneille ilmoittautumislomakkeella. Tutustumiskäynnit ovat maksuttomia Kakolan kierrosta lukuun ottamatta (liput à 21 eur)

KESKIVIIKKO 10.6.

Tutustuminen Turun pääkirjastoon
Turun Kulttuuripolku
Klo 10.00-11.30

Kulttuuripolku on sopimus turkulaisten koululaisten kulttuurivierailuista. Sopimus antaa selkänojan suunnitella elämyksiä Tieto- ja Tarinapolulla. Tutustutaan lasten Saagaan ja nuorten Stooriin. 


TORSTAI 11.6.


Tutustuminen Turun pääkirjastoon Huom! Täynnä
Pääkirjaston aihealueet
Klo 14.00 - 15.30

Pääkirjaston osastojen aineistot on jäsennelty aihealueiksi ja alueiden sisällä aiheryhmiksi. Henkilökunta työskentelee aihealueisiin erikoistuneissa tiimeissä, jotka vastaavat omiin tiedonaloihinsa liittyvästä aineistotyöstä ja tietopalvelusta sekä avaavat tiedonaloja tapahtumien, näyttelyiden ja verkkopalvelujen avulla.


PERJANTAI 12.6.

Tutustuminen Turun pääkirjastoon
Klo 14.00-15.30

Tutustutaan Turun pääkirjastoon, jonka persoonalliset rakennukset muodostavat toimivan kokonaisuuden. Veistoksellisessa ja modernissa uudisosassa sijaitsevat tieto-osasto, lasten Saaga ja nuorten Stoori, vastaanotto ja uutistori. Kunnostettu, arvokas vanha kirjastotalo puolestaan toimii taideosaston inspiroivana tyyssijana.


Turku kirjailijoiden kaupunki -kävely

Klo 14.00-15.30
(Huom! maks. 25 osallistujaa) Huom! Täynnä

Parin kolmen kilometrin kirjallinen kävely alkaa Tuomiokirkonpuistosta ja huipentuu pääkirjaston Taiteiden talon rotundaan. Matkan aikana kuullaan otteita teoksesta Turku – kirjailijan kaupunki. ”Ja isä osoitteli kaikkia niitä taloja, joita hän oli ollut rakentamassa ja kertoi senkin, että tupakkapatroona oli lahjoittanut kaupunkilaisille kirjaston – ajatella, lahjoitti vaikka olisi voinut pitää itse, ajatteli Vikke kunnioittavasti. Isä talutti Vikken Linnankadun ovesta sisään kirjastoon näyttääkseen, että talo oli tosiaan heidänkin – he voivat mennä sinne sisään kuin kuka tahansa.” (Eva Illoinen, Rinkeplummat kukkivat)

Kokoontuminen klo 14 Pietari Brahen patsaan vierellä. (ICT-talon edestä klo 13.45 opastus kohti puistoa.)


Kakolan kierros

Klo 14.00-16.15

Kakolan vankila-alue on laajuudeltaan ja rakennuskannaltaan ainutlaatuinen Suomessa. Suljettu alue on kiehtonut turkulaisten ja turistien mieltä yli sata vuotta ja muurit ovat kätkeneet erikoisia ihmiskohtaloita ja vaikuttavia tarinoita.
Tule mukaan opastetulle kierrokselle.
Huom! Koska kierroksen aikana liikutaan useissa kerroksissa ja piha-alueella, hyvät kävelyyn soveltuvat jalkineet ja lämmin asustus ovat suositeltavat! 

Lähtö bussilla ICT-talon vierestä Joukahaisenkadulta klo 14.00. Kierroksen kesto 2 h. Paluu Kakolasta bussilla keskustaan (Rautatieasema / Linja-autoasema / Kauppatori).

Liput à 21 eur (varaa lippusi ilmoittautumislomakkeella) 

 

 

 

Kirjastopäivät